HISTORY, ARTS AND SCIENCES DOC FEST

στις

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιστορία, Τέχνες και επιστήμες

Το 2022, μετά από πολύμηνη έρευνα και μελέτη αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιστορία, τις Τέχνες και τις Επιστήμες. Οργανώσαμε την ιστοσελίδα, αλλά και τη διεθνή κινηματογραφική πλατφόρμα που θα το φιλοξενήσει. Αφού ολοκληρώθηκε η εγγραφή στην κορυφαία πλατφόρμα FILMFREEWAY, στις αρχές του 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκδοση του Φεστιβάλ με σημαντική επιτυχία. Έτσι και βλέποντας ότι εκατοντάδες δημιουργοί από δεκάδες χώρες των πέντε Ηπείρων, υπέβαλαν τις συμμετοχές τους, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στη δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος από την πρώτη έκδοση.


Το “History, Arts and Sciences International Doc Fest”, είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιείται στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 19 Δεκεμβρίου του κάθε έτους. Τα θέματα των ταινιών θα πρέπει να είναι ιστορικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ερευνητικά.
Στο Φεστιβάλ, μας συνδράμουν σημαντικοί ιστορικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες, όπως οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης, Άγγελος Παπαγεωργίου και Κάρολος Γαλανός, οι καθηγητές Γιάννης Κολαξίζης και Δημήτρης Παπαδόπουλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο τέως αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Νάσος Χούντας – ένας από τους κορυφαίους συλλέκτες κινηματογραφικών ταινιών-, καθώς και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Διοργανώτρια του Φεστιβάλ είναι η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτισμού Canto Mediterraneo (αρ. Μητρώου Πύλης Πολιτιστικών φορέων ΥΠΠΟΑ 3386/2017), με την ευγενική συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ιστορικής Κινηματογραφικής Σχολής «Λεωνίδα Σταυράκου».

Να σημειωθεί ότι η ΑΜΚΕ Πολιτισμού Canto Mediterraneo, ασχολείται από χρόνια με τη διοργάνωση και διαχείριση Φεστιβάλ, αλλά και Πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως του West Side Mountains Doc Fest. Ενός φεστιβάλ που κατόρθωσε να προσελκύσει τεράστιο αριθμό ξένων συμμετοχών, από περίπου ογδόντα & πλέον χώρες, αλλά και σημαντικό αριθμό Ελλήνων Δημιουργών. Ελπίζουμε το ίδιο να γίνει με το History, Arts and Sciences Doc Fest.
Το Φεστιβάλ δέχτηκε συμμετοχές από όλο τον κόσμο, δημιουργούς κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Δεν έγιναν δεκτές ταινίες με ακραίες πολιτικές ή ρατσιστικές θέσεις. Δέχεται επίσης ταινίες και μεγάλης διάρκειας. Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είχε ως προϋπόθεση την κατοχή όλων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της κάθε ταινίας, καθώς επίσης ότι αυτός που αιτήθηκε τη συμμετοχή διέθετε όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας. Ο υποψήφιος αναγνωρίζει ότι: Η Cantomed ΑΜΚΕ Πολιτισμού είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός και δεν καταβάλλει τέλη προβολής.
Τα βραβεία που απονέμονται στους νικητές είναι τα πιο κάτω:
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τα βραβεία είναι πάπυρος και κατά περίπτωση δώρα των χορηγών μας στους νικητές.

Για το HISTORY, ARTS AND SCIENCES DOC FEST
NIKOS ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
cosmomusica@gmail.com
6955638775 

Σχολιάστε